Adaposturi de catei ingropate in zapada, cadavre inghetate, animale infometate, tinute in conditii extrem de vitrege, chiar si pentru un caine. Cam astea sunt imaginile si povestile horror din adaposturile pentru caini din Romania. Imi dau lacrimile. Raman fara cuvinte. Imi vine sa strig pana cand cineva ma va auzi si va lua atitudine. Ma cuprinde o ura de semeni asa cum nu ma credeam in stare… Ma exprim greu, iar disperarea pune stapanire pe sufletul meu. Nu putem sa renuntam si noi odata la statutul ala de romani mandri  si sa facem ceva in folosul nostru, al tuturor?
Ce vina au bietele animale?
Daca tot trebuie sa plateasca prin moarte, oare nu era mai lesne pentru toata lumea sa nu ii omoram prin infometare, inghetare samd? De ce trebuie sa chinuim niste suflete? Hai sa le dam injectia letala, macar nu ii mai chinuim.
Sau haideti sa punem mana de la mana sa ii salvam, sa le facem o viata mai buna. Ganditi-va ca in locul lui Grivei ati fi voi. Ori  poate ca in viata urmatoare veti fi unul dintre ei.
Toti asteptam sa faca ceva autoritatile. Autoritatile nu vor face nimic. Singurul mod de a stopa fenomenul este sa punem mana de la mana, bani sau pur si simplu munca voluntara, sa-i ajutam, sa le gasim familii. Sa se ajunga la o colaborare foarte stransa cu protectia animalelor, sa se infiinteze Politia Animala asa cum vedem pe Discovery, iar aceasta din urma sa-si faca treaba.
Unde este UNIUNEA EUROPEANA acum? Parca era considerata o cruzime fara margini injunghierea porcului de Craciun. Cele descrise mai sus in ce categorie intra?
Voua nu vi se rupe sufletul atunci cand un catel va urmeaza pe drumul catre casa cersind iubire, un stapan?

Reclame